Recept


Limabulle
  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten 37o
  • 2 tsk salt
  • ca 850 gr vetemjöl

Tar du i andra mjölsorter så minskar du på vetemjölet. Jag byter ofta ut vetemjöl mot några dl rågflingor. Det blir jättegott. Man kan också blanda  i  2-3 msk örtkryddor. Ibland blandar jag i lite linfrö

Lös jästen i ljummet vatten.

Tillsätt mjöl, salt och ev. andra ingredienser och arbeta samman till en deg som får jäsa under bakduk i 1 timme. Rör runt lite i degen så att den sjunker ihop och jäs ytterligare 1 timme.

Stjälp upp degen direkt på plåten med bakplåtspapper.

Sätt ugnen på 275o

Låt jäsa ca 20 minuter under en handduk. Sätt in i ugnen och sänk värmen efter 10 min till 1500 och baka ytterligare 45-50 minuter.

Låt brödet svalna på galler utan bakduk!  Ibland penslar jag brödet med vatten på slutet. Det får då en fin blank yta.

Lycka till !!!!!